Familie Bockstaele-Huygen

Je hoort wel zo vaak 'leven als God in Frankrijk'...maar dikwijls blijft het gewoon bij een droom...

in 2008 hebben we echter de grote stap gezet om het drukke leven in Belgie om te ruilen voor een leven op het franse platte land (la campagne)...nu ruim 10 jaar (en 4 kindjes :-) later hebben we nog geen minuut spijt gehad van deze beslissing!  

Hier kan u kort ons verhaal lezen...

Papa Jan

Als zoon van een bakker wist Jan al heel snel dat de bakkersstiel hem nauw aan het hart lag. Hij volgde een opleiding aan de bakkersschool "Ter Groene Poorte" te Brugge en op 20 jarige leeftijd startte hij zijn eigen zaak, brood- en banketbakkerij Bockstaele in het centrum van Brakel.

Op 31 maart 2008, na 13 jaar bakkerij, was het voor papa Jan een heel speciale dag...de laatste keer broodjes en taartjes bakken alvorens op "bakkerspensioen" te gaan en een nieuw leven te beginnen in La Douce France!

Mama Lotte

Lotte is licentiate lichamelijk opvoeding (specialisatie fitness en gezondheid/trainer wielrennen en triathlon) en vooral gebeten door de fietsmicrobe. Als sportieve tiener speelde ze tennis en maakte ze deel uit van het triathlonteam te Lummen.
Na haar studies op 'het sportkot' te Leuven vond ze een boeiende job bij sportgigant "Nike" te Laakdal. Samen met collega en goede vriend Michiel groeide het idee om een fietsteam op te richten. Het "Nike CSC team" werd een feit en elke dinsdag/donderdagavond stond er een ritje richting race-circuit te Zolder op het programma.
Door de verre afstand tussen "liefde en werk" kwam er drie jaar later echter een overplaatsing richting Nike Brussel. Elke dag de trip Brakel-Brussel met de wagen maken en uren in de file staan, zag Lotte niet zitten...dus dan maar (jawel) met het fietske naar het werk...s'morgens om 6 uur 55km heen en s'avonds 55km terug! De verse boterhammekes die Jan s'morgens klaarmaakte voor zijn vrouwtje waren natuurlijk een extra motivatie!

La Salesse en omgeving is natuurlijk het gedroomde trainingsparcours voor elke fietsliefhebber...wat is er immers leuker dan kilometertjes af te malen op (bijna) verkeersvrije wegen? Bovendien liggen de hoge Pyreneeën op daguitstap-afstand (Col du Tourmalet, Col d'aspin, Pic de Noire,...). Wij staan zeker klaar om de wielertoeristen te begeleiden in dit fietsparadijs!

Reizen

Door de gemeenschappelijke "reiskriebels" doorkruisten Jan en Lotte reeds heel wat continenten (Amerika, Zuid-Afrika, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije,...tot zelfs Roemenië,...) en zo groeide meer en meer het idee van een buitenlands stekje.  Zowel Noord-Amerika als Zuid-Afrika behoorden tot de mogelijkheden, maar uiteindelijk kwamen we terecht in de rust en de natuur van de Franse Midi-Pyrenees!  

Frans huwelijk

Op 12 augustus 2006 was het groot feest in La Salesse... Na heel wat geregel via het bisdom Limburg en het bisdom van de Aveyron kregen Jan & Lotte eindelijk toestemming om hun Kerkelijk huwelijk in de Saint-Jean de Baptiste église in Najac (departement Aveyron, Frankrijk) te bezegelen. Een uniek decor!

In mei en juni werd er nog met man en macht gewerkt om het huis en de tuin toch al een beetje op te knappen voor de grote dag. Er werd een bus vanuit België ingehuurd om zo de familie en vrienden op de bestemming te krijgen. De ca. 150 gasten waren heel opgetogen om een eerste keer Domaine de La Salesse te zien.

Het was een spetterend feest en vooral een onvergetelijke dag!

4 kadee'tjes

Ondertussen is ons gezinnetje uitgebreid met 4 kinderen;  Loewis (2007), Lucas (2010), Julie-Laura (2013) en Julius (2016).  Met onze 3 musketiertjes en ons prinsesje is er wel elke dag iets te beleven :-)  

Zijn onze rakkertjes nu franse Belgen of juist Belgische Fransen???  Een zaak is alvast zeker..."la campagne" (franse woord voor 'boerenbuiten') is een echt paradijs voor nieuwsgierige peuters, kleuters en pubertjes op ontdekkingstocht!  Een echte "thuis"!

Elke dag wakker worden in "onze franse droom", heerlijk!
We hopen onze gasten ook te laten genieten van dit paradijselijke leven in 'La douce France'.