activiteiten

Op het domein:

ZWEMBAD MET AFZONDERLIJK KINDERBAD: 

Domaine de La Salesse beschikt over een zwembad (ca.10m x 5m) met een afzonderlijk kinderzwembad (ca.3m x 3m).  Rondom is er een groot zonneterras met voldoende ligzetels voor alle gasten.  Ter veiligheid is het zwembad volledig afgesloten en enkel te betreden via een toeganspoortje met slot.

SPEELPLEIN: 

De kinderen kunnen zich naar harte uitleven in de speeltuin, dat voorzien is van een houten speelhuis/toren met schuifaf, een ruime zandbak, schommels,...

Fiets- en wandelparadijs:

De streek van Occitanie is HET fietsparadijs bij uitstek! Wat is er immers heerlijker dan kilometertjes afleggen in een bergachtig landschap met (bijna) verkeersvrije wegen? Zowel de gemiddelde wielertoerist als profrenner kan zijn/haar hartje hier ophalen.

Vive le tour de France:

Bovendien liggen de hoge Pyreneeën op een boogscheut (mogelijkheid om daguitstappen te maken). Op de Col du Tourmalet, Col d'Aspin, Pic de Noire, . . . en nog veel meer legendarische bergtoppen kan u in de voetsporen treden van de renners van de Tour de France!

Bent u eerder te vinden voor het 'ruigere' werk, dan biedt het uitgestippelde MTB-netwerk een waaier aan mogelijkheden. Ook hier is er een uitgebreid aanbod gaande van gemakkelijke omlopen tot zware routes. Er start een parcours vanaf domaine de La Salesse. (mogelijkheid om mountainbike-fietsen in de nabije omgeving te huren)

Wandeltochten:

De kilometers uitgestippelde wandelroutes laten u de natuur. op een andere manier ontdekken Onderweg zal u versteld staan van de grote diversiteit die dit landschap te bieden heeft.: Wandelen langs kabbelende beekjes, oude watermolens, steile afdalingen, stevige beklimmingen, door wijngaarden, door bossen . . . voor ieder wat wils en aangepast aan elk niveau (zowel voor jong als oud, recreatief en sportief)

In de nabije omgeving:

kajak/canovaren:
(zeker een aanrader om een tocht te maken op de Aveyron, zeer indrukwekkend met zijn enorme kliffen en kalkrotsen)
paardrijden:
(zowel begeleide pony tochten voor kinderen als trektochten voor de meer gevorderde paardrijder)
tennis
petanque
avontuurlijke uitstappen met quads
golf
bowling
of een uitstapje naar Lac de Parisot (ca 10 minuutjes rijden met de wagen, let wel:  betalend!), met oa een openluchtzwemvijver, speelveld, basket/voetbalterrein, speeltuin,...